leftbehind.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Nieuwe artikelen
  Kerstfeest: heidens of christelijk? (video)
  Kerstfeest: heidens of christelijk?
   
  Een vraag die u zich misschien nog nooit hebt gesteld. Omdat u niet anders weet dan dat het kerstfeest gevierd wordt. Misschien viert u het feest omdat u er plezier in vindt om gezellig samen te eten, drinken, kadootjes te geven, kerstboompje erbij, verhaaltjes van de kerstman vertellen etc, etc.
  Misschien beziet u kerst vanuit een heel ander gezichtspunt. Vanuit het gezichtspunt dat Jezus is geboren, dat we daarom feest vieren, een feest ter ere van Hem die onze zonden op zich heeft genomen, aan het kruis is gestorven en daardoor de weg heeft vrijgemaakt tot God.
  Maar de vraag is eigenlijk nu....: is het vieren van kerstfeest nu wel of niet bijbels? Wat staat erover in de bijbel en deden de eerste christenen ook wat wij nu deden of is daar een groot verschil in. Of hadden de eerste christenen wel een feest waarbij gevierd werd dat Jezus was geboren? Of was het misschien veel belangrijker om te vieren dat Hij was gestorven en opgestaan?
  Veel vragen die eigenlijk ook een antwoord verdienen. In de onderstaande film wordt u meegenomen in een wereld van demonie, hekserij, verering van afgoden en wat het christendom daaruit heeft overgenomen onder het mom van 'christelijkheid'.
   
   
  Als je de film hebt gezien, of misschien niet omdat je de tijd er niet voor hebt of omdat u het Engels niet machtig bent, wil ik u in het kort weergeven wat deze documentaire duidelijk maakt. En dat is: kerstmis zoals het nu gevierd wordt is NIET christelijk, is niet terug te herleiden naar bijbelse waarheden en is afkomstig van diverse heidense feesten. Als u dit niet gelooft, is het misschien tijd om zelf op onderzoek uit te gaan. Internet is een medium waar zeer veel informatie te vinden is over de geschiedenis van ons bestaan.
  De vraag die nu naar boven komt zou kunnen zijn; moeten we dan maar stoppen met het vieren van kerst? Moeten we de kerstboom niet meer in huis hebben? Moeten we niet meer naar de kerk gaan met kerst?
   
  Op sommige vragen hebt u in de video wel een antwoord gekregen. Het teken van vruchtbaarheid en afgoderij in de vorm van een boom in huis nemen, dat zou ik ook niet meer willen. Maar om nu te zeggen dat ik met kerst niet naar kerk zou gaan..... dat ligt een stukje moeilijker. Wanneer u christen bent, laat u leiden door Gods Geest. Hij wil u zeggen wat u moet doen.
  Onderzoek en wordt wijs!
   
  Voor een betere samenvatting en verduidelijking over de geschiedenis van kerstmis kunt u ook deze Nederlandstalige studie van Biblical Discernment Ministries doornemen. Maak een keuze in waar de Helige Geest u wilt leiden. Is kerstmis christelijk, en moeten we het dus vieren, of is het heidens en is het verworden c.q. misvormd tot een semi-christelijk feestje? De keuze is aan u.
   
  Sjaak
   
   
   
   

  Reacties

  op 22-12-2008 16:12
  Goed zo Sjaak kerstmis is niet van God!
  liliban op 30-10-2010 03:11
  Chanel Watch is appreciative to accept abounding cogent contest in its history. For example, they are the official time babysitter of the Wimbledon as able-bodied as The Australian Open. Also, a Rolex that a annihilation victim was able to advance to the arrest of his murderer.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl