leftbehind.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Nieuwe artikelen
  Mensen zijn NIET 98% gelijk aan chimpansees
  Mensen zijn NIET 98% gelijk aan chimpansees
   
  13 augustus 2008 (LifeSiteNews.com) - In hernieuwd onderzoek naar de vermeende vergelijkbare genetische identiteit tussen mensen en chimpansees is verklaard dat de "wetenschappelijke" basis voor het Grote Apen Project - niet is gevonden (niet verwonderlijk) en dat de gehele gedachte en het mogelijke 'bewijs' dat de chimpansee voor 98% gelijke DNA heeft als de mens volledig onjuist is.
  Dit wordt een beetje ingewikkeld, dus probeer het te volgen.

  Ten eerste, het percentage 98% is waarschijnlijk overdreven. Een artikel in Science plaatst het werkelijke percentage op 94%. (Jon Cohen, "relatieve verschillen: de mythe van 1%, 29 juni 2007). Maar zelfs deze cijfers meten alleen ongeveer 2% van onze totale genetische samenstelling, alleen die genen die codes voor eiwitten, de bouwstenen van onze fysieke organen en functies bevatten.


  De overgrote meerderheid van ons DNA, dat bekend staat als "niet-coderende DNA" - ook wel "junk DNA", omdat men ooit dacht dat deze geen functie zouden hebben - is volledig verschillend van het "junk-DNA" dat is gevonden bij chimpansees en andere apen. Echter, recent onderzoek heeft aangetoond dat, in tegenstelling tot wat men eerst beweerde of geloofde, dit "junk-DNA" absoluut geen "junk" is, maar diverse verschillende doeleinden heeft.

  Onderzoek blijft nodig t.a.v. de exacte aard en de functies van niet-coderende genen, maar gezien de grote verschillen tussen mens en aap in het niet-coderende DNA, zelfs als de beoogde 98% genetische gelijkenis met coderende DNA is waar, het is eigenlijk slechts 98% van de een veel kleiner percentage van onze totale genetische samenstelling, misschien wel zo laag als 98% van 2%!

  Voorstanders van de Great Ape Project verdedigen hun stelling door erop te wijzen dat het de coderende genen zijn die echt tellen, maar dat is wetenschappelijk niet meer ondersteund. En zelfs als dat waar is, zoals we eerder hebben besproken, het 2-6% verschil vormt tientallen miljoenen biologische verschillen.

  Dus dit is de bottom line: het gelijkstellen van een mens met een chimp in morele gelijkwaardigheid welke is gebaseerd op een biologische relatie is niet wetenschappelijk te verantwoorden. Integendeel, zoals door de onderzoeker in het eerder aangehaalde Science artikel is geschreven: 

  "Ik denk niet dat er enige manier is voor het berekenen van een getal [percentage van de gelijkenis]. Op het einde is het niet meer dan een politieke, sociale en culturele keuze over hoe we onze verschillen zien."

  Precies. Dit gaat over politiek en ideologie, puur en eenvoudig.
   
  Bron: zie link

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl